ايسنا: باغداران پسته مدعي هستند پس از برداشت، هر کيلوگرم پسته 16 هزار تومان فروخته شد، حال چه اتفاقي افتاده که قيمت اين محصول به بيش از کيلويي 40 هزار تومان و در برخي موارد تا 70 هزار تومان رسيده است؟
سطح باغات پسته در کشور بيش از 360 هزار هکتار است که سالانه 200 هزار تن پسته از اين اراضي برداشت ميشود.
پسته يکي از مهمترين اقلام صادراتي ايران است و بيش از 23 درصد از ارزش صادراتي محصولات کشور را به خود اختصاص داده است.
سالانه بيش از 80 درصد از پسته توليدي کشور به دليل کيفيت بالا روانه بازارهاي خارجي ميشود و کمتر از 20 درصد از آن در بازار داخلي عرضه ميشود.
باغداران پسته مدعي هستند زمان برداشت، هر کيلوگرم پسته با قيمت 16 هزار تومان عرضه شد، حال چه اتفاقي افتاده که قيمت اين محصول در بازار با حداقل سه برابر قيمت، به بيش از کيلويي 40 هزار تومان و در برخي موارد تا 70 هزار تومان رسيده است؟
پسته علاوه بر نياز شب عيد و سفرههاي نوروزي، محصولي است که خواص غذايي بالايي دارد اما با وجود قيمت بالا، بيشتر مردم توانايي خريد آن را نخواهند داشت.
يک عرضهکننده آجيل با اشاره به علت افزايش يکباره قيمت پسته، به خبرنگار ايسنا گفت: واحدهاي عرضه آجيل در افزايش قيمت پسته دخيل نيستند؛ ما پسته را از عمدهفروشان ميخريم و فقط ضريب سود خود را به آن اضافه ميکنيم. افزايش قيمت اين محصول به دليل وجود دلالان و واسطهها در بازار است.
در اين باره نيز يکي از فعالان صادرات پسته طي اظهار نظري جالب گفته "اگر مردم پسته نخرند، ارزان ميشود"؛ پس مردم اين محصول را از سبد کالاي مصرفي آن هم براي ايام نوروز حذف کنند شايد ارزان شود...